Articole de presă

 

În așteptarea Iepurașului: micuții de le Grădinița PP4 din Bujac au vopsit ouăle

Elevii Liceului cu Program Sportiv din Arad au mers cu pachete la vârstnicii de pe Bodrogului

Portugalia

Baschet ONSS colaj

Liceul cu Program Sportiv din Arad și-a deschis porțile pentru micii vizitatori

În data de joi 27 februarie a.c. și vineri 28 februarie a.c., Liceul cu Program Sportiv din Arad și-a deschis porțile pentru toți cei care doresc să viziteze școala, având în vedere că înscrierile în clasa pregătitoare au început deja.

Domnul director al Liceului cu Program Sportiv Arad prof. MANDACHE GHEORGHE, alături de cadrele didactice, i-a întâmpinat cu brațele deschise și cu mult drag pe copilașii mai multor grădinițe din Arad, care au venit să viziteze clasele pregătitoare.

Preșcolarii au desfășurat mai multe activități comune împreună cu elevii claselor pregătitoare și cu domnul director MANDACHE GHEORGHE care, extrem de încântat, s-a alăturat celor mici.

Le amintim tuturor părinților care doresc să viziteze Liceul cu Program Sportiv din Arad că și vineri 28 februarie a.c., “porțile vor fi deschise” pentru toată lumea.

LINK ARTICOL


O zi destinată celor mai pure sentimente, la Liceul cu Program Sportiv din Arad

Pentru că programul școlar al elevilor trebuie să fie adaptat fiecărui elev în parte promovând activități interdisciplinare, cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv Arad au profitat de ziua de 14 februarie 2020, pentru a-i ajuta pe elevi să-și exprime sentimentele, promovând astfel toleranța în rândul tinerilor.

Elevii şcolii au decorat holul principal cu mesaje pozitive, de iubire. În pauza mare, în acordurile celor mai faimoase melodii de dragoste, aceştia au lipit pe spatele colegilor şi a cadrelor didactice mesaje pozitive, transformând astfel o zi ploioasă de februarie, într-una luminoasă cu multe zâmbete!

Prin aceste activități, cadrele didactice își doresc să-i sensibilizeze pe elevi, promovând înțelegerea, acceptarea celui de lângă noi, exprimarea sentimentelor, pacea și iubirea.

Tot pe parcursul acestei săptămâni, odată cu vremea frumoasă de afară, elevii din locația din cartierul Bujac au început un amplu proiect de igienizare și îngrijire a mediului înconjurător.

Elevii au început cu spațiul înconjurător școlii, iar săptămâna viitoare, vor continua cu străzile din apropierea acesteia. Cu siguranță acest proiect îi va determina atât pe elevi, cât și pe adulți să păstreze mediul curat.

LINK ARTICOL


Voluntari din Georgia, Turcia și Grecia în cadrul Proiectului ”Discover” la Liceul cu Program Sportiv Arad

AIESEC este un ONG prezent în peste 200 de țări, care are ca și scop dezvoltarea abilităților de lider în tineri. Face acest lucru prin facilitarea schimburilor de experiență, de către membrii activi (studenți și liceeni din județul Arad), iar studenților din toată lumea le este oferită posibiliatea de a participa la un program de voluntariat într-o țară aleasă de ei.

Proiectul Discover a demarat pe 21 ianuarie și se va încheia în luna februarie, pentru Liceul cu Program Sportiv Arad. Municipiul Arad este cuprins pentru prima dată în anul 2020, în acest proiect. Aici vor veni voluntari internaționali din Turcia, Grecia și Georgia.

”Acest proiect are scopul de a le oferi copiilor deschidere către alte culturi, educație nonformală în vederea dezvoltării unor abilități din sfera inteligenței emoționale precum comunicarea, creativitatea, lucrul în echipă, responsabilitatea, conștientizarea propriilor calități, ca ulterior aceștia să se poată integra mai ușor în societate”, au transmis reprezentanţii AIESEC.

Sesiunile vor fi ținute de voluntari internaționali, care îi vor ajuta pe elevi să se dezvolte pe plan şi să își îmbunătățească abilitățile de limbă engleză. Reprezentanţii AIESEC invită şcolile şi liceele ce au program gimnazial să se alăture proiectului “Discover”.

”În cadrul proiectului, voluntarii și -au prezentat țările din care provin, tradițiile lor, împărtășindu-le elevilor noștri bucuria de a fi în țara noastră, alături de noi. Liceul cu Program Sportiv Arad susține acest parteneriat și vine în sprijinul acestor voluntari prin participarea directă la activitățile comune desfășurate la clasă de acești voluntari” a precizat pentru Ghidul Arădean prof. înv. primar Kocsis Maria-Magdalena.

LINK ARTICOL


Ziua „Cake Day” la Liceul cu Program Sportiv Arad

Multă bunăvoie, veselie și spor de muncă a fost în data zilei de joi 21 noiembrie a.c., la Liceul cu Program Sportiv Arad, unde elevii împreună cu părinții și cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv Arad (locația Gai n.r.) s-au îndulcit în cadrul activității interdisciplinare „Cake Day”. Fiindcă procesul instructiv-educativ se realizează într-o strânsă legătură cu părinții și alți participanți ai comunității, cadrele didactice s-au gândit să organizeze cu elevii și părinții o activitate cu scop caritabil.

”Activitatea caritabilă „Cake Day” este o activitate cu tradiție în școala noastră, care constă într-un târg unde se oferă doar prăjituri de casă, preparate de elevi și părinții acestora. Grupul țintă al acestei activități a fost alcătuit din elevii de la clasele primare și gimnaziale din localul Gai. Ca dovadă că educabilii învață la școală despre toleranță și altruism, aceștia au hotărât ca banii care s-au adunat în urma degustărilor de prăjituri să fie folosiți pentru a lua cadouri colegilor mai mici, din clasele primare” a precizat directorul adjunct al unității de învățământ, doamna Kuschausen Cristina.

Cadrele didactice mulțumesc atât părinților pentru efortul depus, cât și celorlalți reprezentanți ai comunității care au participat la această frumoasă activitate. De remarcat este faptul că la Liceul cu Program Sportiv Arad cadrele didactice se implică în foarte multe activități educative, care ajută la o bună educație a elevilor și le dezvoltă deprinderea de a dărui.

LINK ARTICOL


Scriitoarea Lucia Bibarț și o zi de pomină, la Liceul cu Program Sportiv din Arad

Fiecare județ își are scriitorii săi valoroși, contemporani. Aceste personalități literare sunt adevărate modele de cultură, talent și nu în ultimul rând, de conduită morală. Invitarea lor în mijlocul elevilor poate deveni o experiență benefică în educarea elevilor, în trezirea interesului lor pentru lectură.

La inițiativa doamnei prof. Kocsis Maria-Magdalena, echipa de proiect formată din doamnele prof. Cucu Nadia, Noghi Maria, Bonca Simona, Păcurar Carolina și Mihalca Anne-Marie, împreună cu elevii ciclului primar ai Liceului cu Program Sportiv Arad, s-au întâlnit cu Președinta Ligii Scriitorilor Arad, d-na LUCIA BIBARȚ.

Prin amabilitatea doamnei scriitoare Lucia Bibarț, copiii au pășit în lumea volumului O ZI DE POMINĂ, un volum pe gustul celor mici, cu întâmplări hazlii.

Copiii au fost foarte entuziasmați de întâlnire, au avut posibilitatea de a-i adresa întrebări d-nei Lucia, dar au și lecturat scurte întâmplări din volumul mai sus amintit.

“Am avut bucuria să cunosc, într-o toamnă plină de culoare,dincolo de un scriitor, un om cu un suflet mare, a cărui lumină din priviri îmi va rămâne mult timp întipărită în inimă. Vă mulțumesc pe această cale, d-na Lucia Bibarț!”, a declarat pentru Ghidul Arădean prof. Kocsis Maria.

LINK ARTICOL


Comisarul Meszar Răzvan alături de elevii de clasa a 3-a de la Liceul Sportiv Arad

În dimineața zilei de 21 octombrie a.c., Comisarul Meszar Răzvan le-a făcut o vizită elevilor de clasa a 3-a B, de la Liceului cu Program Sportiv din Arad. Elevii au învățat alături de polițiști principalele reguli de circulație.

Această acțiune a avut ca scop învățarea principalelor reguli de circulație precum și respectarea lor de către elevii care încă sunt la vârsta la care mai au multe de învățat. Activitatea de educație rutieră de astăzi a fost prevăzută și în proiectul de Parteneriat dintre elevii clasei a 3-a B de la Liceul cu Program Sportiv din Arad și Biroul Rutier Arad. 

La îndrumarea doamnei învățătoare Kocsis Maria-Magdalena, precum și a Comisarului Meszar Răzvan, copiii au înțeles cât de important este să respecte aceste reguli circulație, să fie atenți la drum și să poarte întotdeauna centura de siguranță în timp ce călătoresc cu un autoturism. Copiii au fost extrem de încântați de această activitate care a fost o adevărată reușită iar vremea a ținut cu ei. Elevii au înțeles că polițiștii sunt prietenii copiilor și le apără întotdeauna viața.

“Cu sprijinul domului COMISAR MESZAR RĂZVAN din cadrul INSPECTORATULUI POLIȚIEI JUDEȚULUI ARAD, BIROUL RUTIER, elevii clasei a 3-a B de la LICEUL cu PROGRAM SPORTIV ARAD au desfășurat o oră de educație rutieră. Cu acest prilej s-a procedat la prezentarea regulilor de circulație în vederea prevenirii accidentelor de circulație pe drumurile publice, în care sunt implicați uneori elevii” a precizat doamna învățătoare  Kocsis Maria-Magdalena, pentru Ghidul Arădean. 

“Prin amabilitatea domnului Comisar Răzvan Meszar s-au distribuit pliante cu materialul “Siguranță de nota 10” și cărți “Pepe, copiii și regulile de circulație” și s-au executat traversări la trecerea de pietoni din apropierea școlii” a mai adăugat inimoasa  învățătoare Kocsis Maria-Magdalena, de la Liceul cu Program Sportiv Arad. 

“Avem convingerea că astfel de activități vin în sprijinul dascălilor, care doresc siguranța copiilor în drum spre școală și spre casă” a precizat învățătoarea Kocsis Maria-Magdalena.

LINK ARTICOL


Clopoțelul a sunat la Liceul cu Program Sportiv Arad

Clopoțelul vestește începerea unui nou an școlar. Așa a vestit luni dimineața și la Liceul cu Program Sportiv Arad, atât pentru ciclul primar cât și pentru cel gimnazial, respectiv liceal.

Glasurile copiilor umplu inimile dascălilor de bucurie. Un moment încărcat de emoția revederii. Ei nu știu cum tresare inima dascălilor la întâlnirea cu generațiile de elevi pe care îi conduc pe drumul cunoașterii și al devenirii.

A fi dascăl este un lucru mare, iar la Liceul cu Program Sportiv din Arad, sunt multe cadre didactice, care sunt dascăli, în adevăratul sens al cuvântului. Am fost și noi prezenți la acest liceu, la festivitatea de deschidere a noului an școlar și am rămas profund impresionați de emoțiile simțite alături de dascălii care-și revedeau elevii, cât și de cei care își întâlneau pentru prima dată noii elevi.

Am stat de vorbă cu unul dintre cadrele didactice, un adevărat dascăl, am auzit și în trecut de implicarea dumneaei în tot felul de acțiuni caritabile și ne-am bucurat de ceea ce ne-a spus.

”Într-un cadru festiv, dascălii instituției noastre, conduși de domnul director Mandache Gheorghe și director adjunct d-na Kuschausen Cristina, au împărtășit cu elevii noștri bucuria unui nou început. Acestui nou început i s-a alăturat din partea ISJ Arad și d-na inspector Moler Camelia, care a urat tuturor mult succes în anul școlar 2019-2020. Boboceii școlii noastre au avut o primire festivă, parcurgând plini de emoție împreună cu doamna prof. înv.primar Cucu Nadia Mihaela un tunel de flori, special amenajat pentru ei. Așa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, “nu există artă mai frumoasă decât arta educației. Pictorul și sculptorul fac doar figuri lipsite de viață, dar educatorul creează un chip viu. Uitându-se la el se bucură și oamenii, se bucură și Dumnezeu.” Așadar, să ne bucurăm de un nou început, alături de dragii noștri elevi, cărora le urăm succes, un an școlar plin de satisfacții” a declarat pentru Ghidul Arădean,  Kocsis Maria-Magdalena, profesor învățământ primar al Liceului cu Program Sportiv Arad.

LINK ARTICOL


Vineri 10 mai, Liceul Sportiv din Arad și-a ”Deschis Porțile” pentru elevi și părinți

Vineri 10 mai a.c., la Liceul cu Program Sportiv Arad a avut loc Ziua Porților Deschise, eveniment la care au fost invitați atât elevii, cât și părinții acestora, precum și persoanele interesate de oferta educațională a liceului și de specificul acestuia. 

La festivitatea de deschidere am fost onorați de participarea, în calitate de reprezentant al Inspectoratului Școlar Arad, a doamnei inspector profesor CRIȘAN MOCUTA MARGARETA, care a ocupat în trecut funcția de director adjunct al liceului nostru și care a păstrat până în prezent o legătură afectivă cu dascălii și foștii elevi ai instituției. 

”Programul zilei a avut în prim plan desfășurarea unor activități specifice atât în incinta liceului nostru, cât și la sala de sport aferentă acestuia. În acest sens, în incinta liceului elevii au fost invitați să viziteze sălile de clase, laboratoarele de informatică și Centrul de Documentare și Informare, după care s-au deplasat la sala de sport unde au asistat la demonstrații de judo și lupte, la jocuri demonstrative, care de altfel sunt specializările liceului nostru, respectiv handbal și baschet. Activitățile din cadrul acestui eveniment au fost coordonate de directorul liceului, domnul profesor MANDACHE GHEORGHE, de doamna director adjunct KUSCHAUSEN CRISTINA, care împreună cu întreg corpul profesoral depun o muncă în echipă, pentru promovarea unei educații de calitate și a sportivilor de performanță” a precizat pentru Ghidul Arădean doamna profesor înv. primar KOCSIS MARIA MAGDALENA

Astfel de evenimente organizate în școlile arădene sunt de mare ajutor, atât pentru viitorii liceeni, cât și pentru părinții lor, care au posibilitatea de a vedea ce anume se face la aceste școli, mai ales că elevii sunt pregătiți pentru performanțe sportive. Liceul dispune de o sală de sport foarte modernă, curată, care le oferă elevilor tot confortul de care au nevoie. La acest eveniment au avut loc și câteva demonstrații, iar cei prezenți au putut observa cum se desfășoară o oră de sport la specializările liceului.

ARTICOL ghidularadean.ro


Liceul cu Program Sportiv Arad, amfitrion al unui eveniment consacrat educației artistice și religios-didactice despre Săptămâna Patimilor

Ziua de joi, 11 aprilie 2019, a reprezentat pentru copiii ciclului primar din cadrul Liceului cu Program Sportiv un moment de bucurie. Copiii ciclui primar le-a fost prezentată Cartea de colorat „Patimile Domnului”, de fapt un material didactic ce promovează în sine valențele educativ-artistice și didactic-cathetice ale Postului Mare în viața copiilor școlari.

Prin implicarea domnului director prof. Mandache Gheorghe, a doamnei prof. înv.preșcolar Cucu Nadia, a dl. prof. Zbîrcea Dan și a Pr. Vasile Cucu, secretar eparhial, fiecare copil din unitatea școlară a primit în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului câte un exemplar din Cartea de colorat „Patimile Domnului”. Această carte de colorat cu un titlu atât sugestiv, „Patimile Domnului”, având autoare pe artista Angela Hanc și dedicată Anului Omagial în Patriarhia Română, s-a tipărit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. La eveniment a participat doamna prof. Lalyer (Martin) Raluca, inspector școlar pentru învățământul primar.
Cartea de colorat (tipărită în Editura Arhiepiscopiei) are drept scop stimularea creativității artistice prin arte vizuale și formarea de abilități practice, oferindu-le copiilor mai multe scene tipice/clasice Săptămânii Patimilor din Postul Mare, reprezentate prin culori calde, pline de pace, profunzime, meditație și har, imagini care-i ajută pe școlarii primelor clase primare să cultive interesul pentru tradițiile pascale și, mai ales, să-L recunoască/cunoască pe Iisus Hristos prin intermediul imaginii iconice detaliate artistic.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

LINK ARTICOL episcopiaaradului.ro

LINK ARTICOL Live Arad


Atmosferă incendiară la semifinalele Olimpiadei liceelor la baschet!

Zeci de elevi și-au încurajat echipele favorite, prezente la sala LPS, joi, în semifinalele Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet masculin și feminin.

În competiția băieților, formația Colegiului Național „E. Ghiba-Birta” a beneficiat de cea mai entuziastă galerie, însă favoriții au fost depășiți, scor 48-19, de CN „Preparandia – D. Țichindeal”. „Pedagogic”, cu un Marius Iliescu pentru a cărui evoluție epitetele sunt prea puține, se va duela în ultimul act, vineri, cu gazdele de la LPS. La feminin, „Peda” nu a întâmpinat dificultăți cu fetele de la „Csiky Gergely”, în timp ce Anamaria Glisici și colegele sale de la „Moise Nicoară” au trecut la mare luptă de LPS Arad.

Campionale Aradului vor reprezenta județul la faza zonală de săptămâna viitoare, programată la Arad, în cazul fetelor, și la Timișora, în întrecerea masculină.

PROGRAM FINALE – VINERI, 22.02
ora 9.00 Finala mică fete: LPS vs. „Csiky”
ora 10 Finala mică băieți: „Ghiba” vs. „Moise”
ora 11.00 Finala mare fete: „Peda” vs. „Moise”
ora 12.00 Finala mare băieți: „Peda” vs LPS

LINK ARTICOL


Gazdele și-au adjudecat Cupa “LPS”

Echipele de handbal ale Liceului cu Program Sportiv Arad (prof. Adriana Inoan și Ramona Körösi) au reușit să triumfe în a șasea ediție a Cupei „LPS”, organizată la finele săptămânii în cocheta sală a instituției de învățământ din cartierul Bujac.

În întrecerea masculină, LPS juniori I a dispus de Liceul Tehnologic „Ștefan Hell” Sântana (prof. Iosef Höniges și Alin Horvath), scor 18-16 și de LPS II, 18-15, în celălalt meci: Sântana vs. LPS II 16-9. La feminin, LPS și Lic. „J. G. Tajovsky” Nădlac (prof. Helmuth Bernhardt) și-au împărțit victoriile, 19-14, respectiv 18-14.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de prof. Adriana Inoan și prof. George Mandache, directorul LPS Arad. Competiția a fost o bună repetiție pentru faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal liceu, programată luna viitoare.

LINK ARTICOL


Moș Crăciun a venit și sub coș

Trei echipe, două din Arad și una din Ungaria, s-au întâlnit în sala Liceului cu Program Sportiv, din cartierul Bujac, într-un turneu amical de baschet, prilejuit de sărbătoarea Crăciunului.

Și-au arătat dragostea față de baschet fetele de la LPS Arad (prof. George Mandache) – campioane județene în ediția trecută a Olimpiadei Gimnaziilor, acum proaspete liceene – emisare ale KS Szentes (Ungaria) și băieții de la BC Valbon Arad (prof. Valeria și Bogdan Bondor), la finalul jocurilor fiind răsplătiți cu dulciuri din partea lui Moș Crăciun.

LINK ARTICOL


Moș Crăciun a ajuns deja la copiii necăjiți și le-a dus Cutia cu Suflet din partea elevilor de la Liceul cu Program Sportiv

 Acum, în preajma Sărbătorilor de Crăciun, cu toții ne gândim la cei dragi dar și la copiii necăjiți și Aradul este unul dintre orașele în care acțiunile caritabile sunt în număr foarte mare în această perioadă. 

Elevii de la Liceul Sportiv din Arad s-au implicat în proiectul “Cutia cu Suflet” și au donat dulciuri, jucării și hăinuțe pe care le-au pus, așa cum spune și titlul proiectului :  cu mult suflet, pentru copiii necăjiți. 

“Au răspuns cu mult drag la invitația acestei acțiuni caritabile cadrele didactice din ciclul primar, gimnazial și liceal de la Liceul cu Program Sportiv Arad” a precizat pentru Ghidul Arădean, prof.înv. primar Kocsis Maria Magdalena.

Aceste cadouri au fost donate de către părinții elevilor și vor fi împărțite familiilor cu copii necăjiți de cei din echipa de la Cetatea Voluntarilor, care au inițiat această campanie denumită “Cutia cu Suflet”.  

LINK ARTICOL


Eleva Daria Feceu, premiată la Concursul național de literatură și jurnalism sportiv

Vineri, 9 noiembrie, a avut loc gala premiilor la Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play”. Județul nostru a fost reprezentat de 12 elevi, dar doar eleva Daria Feceu a fost premiată la nivel național. Eleva a fost însoțită la festivitatea de premiere de la București de către doamna prof. coordonator Körösi Ramona, de la Liceul cu Program Sportiv Arad.

Atât doamna profesor, cât și eleva Feceu Daria au fost premiate de Simona Amânar.

Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit Fair-Play” s-a desfășurat pe trei secțiuni, fiecare secțiune desfășurându-se pe trei categorii de vârstă: poezie, proză/ ficțiune și cronică/ reportaj sportiv.

LINK ARTICOL


LPS Arad, prima la Cupa „Kinder”

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv a găzduit, miercuri, etapa județeană a Cupei „Kinder+Sport”. Din cele 10 unități de învățământ înscrise, doar trei au onorat prima ediție a competiției ce îi invită pe elevi în lumea atletismului, handbalului și baschetului. LPS Arad – profesori Ramona Korosi, Adriana Inoan și Bogdan Bondor – a reușit să se claseze pe primul loc, la doar patru puncte de ocupanta locului secund (56, respectiv 52), Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, poziția a treia revenind Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan”.

Probele au constat în: săritura în lungime, țintirea unor cercuri amplasate în poarta de handbal și aruncări libere.
Etapa regională (Arad, Timișoara și Lugoj) va avea loc sâmbătă, 12 mai, tot la sala LPS, iar faza finală este programată în perioada 1-3 iunie, la Centrul Olimpic „Sydney 2000” din comuna Izvorani, județul Ilfov.

LINK ARTICOL


LPS Arad și-a deschis „porțile”

Câteva sute de elevi au trecut pragul Liceului cu Program Sportiv din Arad cu ocazia evenimentului „Ziua porților deschise”.

Elevii din ciclul gimnazial al școlilor din municipiu și județ au putut asista la demostraţii ce s-au desfășurat în sala și pe terenul de sport, pe pista de atletism sau pe terenul de fotbal al unității de învățământ situate în cartierul Bujac. Școlarii şi profesorii LPS-ului le-au oferit oaspeților o incursiune în sporturi precum: handbal, baschet, fotbal, atletism, judo, lupte sau gimnastică, iar la final participanţii au primit o „porţie de vitaminizare” de la standul cu gustări.

Evenimentul de la „Sportiv” – liceu apărut în anul 1996 – a fost onorat și de o delegație a Inspectoratului Școlar Județean Arad, în frunte cu Anca Stoenescu, inspectorul școlar adjunct.

„Misiunea noastră este să asigurăm tinerilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea fizică armonioasă, iar prin sporturile practicate de aceştia să-i regăsim în loturile şi echipele naţionale, să-i pregătim pentru educaţia permanentă. În 14 și 15 mai îi așteptăm pe elevii din clasa a VIII-a la înscriere, probele sportive având loc în 16 mai. Oferta educaţională poate fi consultată și pe site-ul şcolii, www.lpsarad.ro”, ne-a declarat George Mandache, directorul LPS Arad, care a reușit, chiar în „Ziua porților deschise”, o frumoasă calificare la faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor de baschet, împreună cu echipa feminină a liceului arădean.

LINK ARTICOL


Baschetbalistele de la LPS Arad, bilet pentru finală!

Liceul cu Program Sportiv Arad a aliniat cea mai valoroasă echipă în cadrul fazei zonale a Olimpiadei Gimnaziilor la baschet fete, desfășurate, la începutul acestui weekend, la sala LPS din cartierul Bujac. Fetele pregătite de prof. George Mandache și Bogdan Bondor au depășit campioanele județelor: Timiș (Școala Gimnazială Margina), scor 28-18, Hunedoara (Șc. Gim. „Andrei Șaguna” Deva), 30-10, și Caraș-Severin (Șc. Gim. nr. 8 Reșița), 28-2.

Toate jucătoarele prezente au primit din partea Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) câte un șort și un tricou, iar echipa care va participa la turneul final (Izvorani, 20-23 mai) va fi recompensată cu un set întreg de echipament sportiv. Din fericire pentru sportul arădean cele pentru care se pregătesc măsurile sunt arădencele: Beatrice Durst, Melinda Barta, Sara Bonchiș, Elena Damian, Bianca Dogaru, Roberta Sala, Gina Santău, Lorena Simai, Ștefania Stoica, Izabela Todor și Raluca Tulcan.

LINK ARTICOL


LPS și-a păstrat supremația în Cupa „Sportsin”

Ediția a X-a a Cupei „Sportsin” la baschet a strâns la start zece echipe feminine din ciclul gimnazial, Liceul cu Program Sportiv Arad reușind să-și adjudece trofeul. Fetele pregătite de prof. George Mandache și Bogdan Bondor au dispus în semifinale de Școala Gimnazială Țipar, scor 35-11, iar în ultimul act de Șc. Gim. „Aurel Vlaicu” scor 24-12.

LINK ARTICOL