„File din istorie”, eveniment organizat de Liceul cu Program Sportiv Arad

http://glsa.ro/arad/281673-file-din-istorie-eveniment-organizat-de-liceul-cu-program-sportiv-arad.html

Ca în fiecare an, și de această dată, Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859 –, cât și a zilei eminesciene 15 ianuarie 1850 au fost sărbătorite și onorate de către Liceul cu Program Sportiv Arad sub genericul „File din istorie”.
Manifestările au avut menirea să reînvie un moment de o importanță crucială în istoria și cultura României. Elevii școlii, care au serbat împreună ziua Micii Uniri și l-au evocat pe Mihai Eminescu au făcut tot posibilul să le reu­șeas­că:  colajul de recitări din operele eminesciene cu tema istoriei poporului român (clasa  a V-a, coordonați de profesor Crina Dima); o minunată reproducere scenică a Scrisorii a III-a (clasa a VII-a, coordonați de profesor Cristina Kuschausen); precum și un colaj istoric depre simbolistica Micii Uniri (clasa a VIII-a, profesor Alina Vărcuș).
Întreaga activitate s-a încheiat printr-o retrospectivă pusă în două prezentări Power Point reu­șite, despre semnificația celor două evenimente, realizate de elevele Diana Rotariu și Alexandra Seretan, elevele prof. Crina Dima, din clasa a XI-a A.
„Considerăm că activitatea noastră a avut ca  scop deschiderea inimilor spre doua evenimente cruciale din exis­tența României, fără de care nu am fi avut aceeași poarta deschisă spre o epoca modernă. Trebuie spus că activi­tatea a fost susținută din toate punctele de vedere de către directorul Gheorghe Mandache, directorul adjunct Cristina Kuschausen și consilierul educativ Lucia Bogdan”, susține prof. Crina Dima.

Acest articol a fost publicat în Anunțuri. Salvează legătura permanentă.